Monday, 26 December 2011

Perubahan angin budak universiti

Halloooo...
Sekarang nie budak2 u kat tempat wanie belajar gian dgn cite2 hindustan..myb skrg musim hindustan kot.
kalau dalam harddisk 2 penuh dgn cete3 hindustan..Habis bejam2 kt depan lappy dok mecopypaste ye.
Cete hindustan lame yg famous2 dlu  pn gian nak tgk.Adoiii.wanie pn terjangkit jugak.Kalau blik cls 2 bkan je reti nak rest2.bukak lappy,pasang speaker,pggil romate join skali tgk cete hindustan.Time kat lagu 2 speaker msti rse nak pecah pye.hish.yg tukang kuat ye msti wanie.hehehe.Angin korea dah bertukar arah dgn angin hindustan.Time tacing 1 hal dah..Ade plk r yg "SOBSOB" ye.Tak tahan beb.Nmae r perempuan kan.hehehe.
B4 blik umah cuti mid-term,budak2 aras bilik buat tmpahan nak pnjam my minicoword..Kalau dikira dgn money,masyuk giler beb.Dari 1 blik ke 1 blik bertukar cete ye.Nak tgk time cuti katekan..Orang len dok mecopy cete hindustan,wanie mecopy cete kartoonn..hehehe.Rase gian plk ngn cete karton.haha..
Btw hindustan are the best..Bravooo!!!..






Inillah cete2 hottest yg ade dlam harddisk budak2 u.Tiptop r semua cete nie..I l0ve that
Walaupun dah lame cete2 nie,but still best..

Sunday, 25 December 2011

starting Mid-Term

  Haloooo...
Lame tak berblogging..bz sangat dgn progrm kt u.Now,wanie dah start cuti mid-term.hepy2!!!Hujung2 taun nie mls nak pg clss..hujan katekan.Nak pg clss mmg liat r.sejuk sgt nak mndi.katil sentiasa menari3 kt dpn mte.so time cuti r bls dndam blik cover tido..hehehe.assigment???naseb baek r x byk.homework pn x de.syok2!!!tp study msti kne.naik cuti ade test.adoiiii..tepu2 otak..Yang pling penting budak2 skul dah nak strt blik blajar..yah0000!!!!.so wanie nie x jelz suda kt adik.hehehe..Cerita psal adik wanie,,dye mmg frust menonggeng x dpt sbpi n srk..waaaaaa...pye smgt nak dok asrma penuh tp x dpt..lst2 skul jgk kt area umah..tape3..tht most impotant is study..taraaa!!!b4 blik umah,,member2 ade r nak buat photoshot ckit..so wanie jd r model yg x bbayar..nie lah hasil ye..peace!!!


mcm stdy kat korea plk rasenye..hehehe..Tht all for today..tata

Friday, 4 November 2011

Result kluar maaaa....

Bab yang nie mlas nak tempuhi.Slepas abes final exam cuti..yg 2 mmg syokk abes seh.dalam2 tgh syok 2 result plk nak kluar.Hari nie 4.11.11,result uitm part 1 dah kluar.mmg cuak abes sehhh.Kepada clsmate2 aku yg got D.L,cograte 2 u all...Aku jgk yg ckop2 makn je.x ape r.sje je bg diowang D.L dlu...next time aku plk.aminnn.Setakat disini dahulu..tata

Saturday, 15 October 2011

Study wek "walkingrod"

Heyy guys..lame rasenye wanie tak update blog.hehehe..Sekarang nie wanie dah selamat menjalani cuti sem yang selama nie ditunggu2 kan.Sekarang nie wanie nak story sal perkara yang terjadi time exam week before wanie ambek paper acc 106..Kitowang (merujuk kpd-->wanie,fara,zark,bella,wan,naim & syafiq) plan g water park gambang..Kepala plan ye dak2 boy r.Kebetulan time nie rmai clssmate yg laen blik.so boring  + nak lepaskan stress cikit ("ckit sgt r kan") so g r sne.Macam3 problem yang kitowg hadapi termasuklah kad matric "zark" ilang (cicir kt mne doh,semangat pye pasal nak g..hehehe), kereta sewa datang lewat..yg 2 mmg geram r.Last2 sampai jugak r kat water park 2. (M00d -->hepy jap)..Masuk je kat tempat 2,ade r tangan yg gatal2 "mengesnap" ye..So wanie lampirkan bersama.hehe.








Dah ciap berposing before kluar 2,ade r sowang nie ajak g kuantan plk..bowling9.Cam syok 2.So kitowang pun berkemas r secepat mgkin.Kat tempat bowling pun ade yg "tersnap"ye.Padahal mmg nak snap ye.







Finally smpai jugak kat u.Balik 2 terus terbongkang.Tak engat dunia dah.Anak dara pilihan katekan.hahaha.Sapai disini dlu wanie berceloteh.tata

Monday, 3 October 2011

Dinner Cs yang begitu "sob"

Cantik x pic nie???hehehe.Time ni dinner untk couse CS Mei 2011.Dinner dah lama lepas pn.1 wek after raya.Sekarang nie pun bz sangat2.Minggu exam katekan.Dah ade time free,cilop2 r untuk berblogging.Banyak jugak r pic yang di"snap" member wanie time dinner.Diantara ye adalah :
nice tak??hehehe.actually banyak lagi pic2 ye tapi line ye cam semput aje,,setakat nie shaja :))

Thursday, 1 September 2011

She is

video

Sekirenya kita mendalami meaning song nie,pasti kita akan tersentuh.

Tuesday, 30 August 2011

First l0ve

It's very hard to forget first love include me.Sampai sekarang dye tetap stay dalam hati nie walaupun aku tetap menafikannya.Arghhhh,,memang menyerabutkan.Perkenalan aku dan dye bermula dari persahabatan.At the first time,aku langsung tak ade feling kat dye.Dah member katekan.Memang payah nak ubah status FRIEND to RELATIONSHIP.Nak cakap aku nie seorang yang kebal hati tak jugak.Aku nie mudah suka kat seseorang (bukan nak bercouple k).Pantang nampak mamat yang complete tastes dengan aku,aku terus tangkap jiwang.But feling aku nie cepat hilang.I not playgirl ok.Kisah ini bermula apabila aku menjejakkan kaki ke form 5.Waktu 2 dye baru or dah beberapa bulan (malas nak ambek tahu) clash dengan awek dye.Yang melawakkan aku,hanya aku seorang sahaja yang tak tahu dye dah tangkap cintan sama aku.Semua teachers + gurus' and member2 class aku dah tahu pasal mamat nie syok kat aku.Member2 class aku puas perli2 dalam class but aku stay wat dono je.Nak salahkan sape kan.Aku egatkan budak2 2 saje2 je.On day,guru class aku yang so sweeet,Teacher Rosa panggil aku masuk dalam bilik guru.Time 2 r,aku baru tahu segala2nya.Aku sangat2 SHOCK+TENSION+TERKEBIL2.Mane taknya dye yang aku anggap member aku tangkap cintan sama aku.Aku memang marah dengan dye dan malu dengan teacher.Like child je.Setelah dye tahu aku macam nak reject dye,dye mula buat perangai.Tak datang class,ponteng tuition.Cikgu2 apa lagi semua salahkan aku coz reject dye.Dah 2 pulak dye memang anak emas cikgu.Bakal best student SPM katekan.Time 2 aku memang tension giler2.Semua owang salahkan aku.Aku tak mintak pun dye suke kat aku.Time 2 dalam hati aku penuh dengan dendam.Cikgu2 aku semua paksa aku accept dye.Finally aku buat keputusan terima dye.Hanya member2 baik aku sahaja tahu ape reason aku accept dye.Time aku cakap aku accept dye,muka dye really happy.Aku hepy jugak coz misi aku dah mencapai target untuk dye percaya pada  aku.Sepanjang kami ber"COUPLE" dye sangat baik n caring but semua 2 tak boleh melenyapkan dendam aku pada dye.Aku juaga terpaksa berdepan dengan ex-girl dye yang memang meluatkan.Boleh pulak panggil member2 dye nak sound aku.HELLO!!!!! i senior u k.Forget about that.Hari semakin pantas berlalu.Dalam hati aku nie mulai bercambah kasih tapi aku selalu menafikan.In my mind love is nothing.SPM aku dan dye berjaya tempuhi bersama.Kami jugak buat deal sape yang yang dapat higher result boleh buat ape2 permintaan saje.Time 2 aku semakin terhanyut dalam percintaan contract yang hanya aku dan member baik aku sahaja mengetahui.Aku cuba untuk menepis segala godaan cinta di bangku sekolah.Finally i get it.After 3 week finish SPM,aku mintak clash dengan dye.Nampak cruel sangat.Time 2 muka dye memang merah giler2.Tak tahu r dye tahan marah or menangis.Aku???time 2 memang no feling r.Janji dendam aku terbalas.Dye tanya reason aku mintak clash.So aku jawap r "kita tak ade kimia"..Dye memang  tak puas hati dengan reason aku 2.Dye paksa aku bagitaw reason yang sebenar2nye.Aku ape lagi marah2 r kat dye."awak nie tak paham bahasa ke???saya cakap kita tak ade kimia,tak ade kimia r..Time 2 aku memang hangin.Dah r aku jenis orang nak paksa2 aku.Lepas 2 aku blahh terus.Dye ade try contact ngn sms but aku stay tak layan.Aku betul2 hepy dengan kejayaan 2.Aku lalui hari2 yang berikutnya dengan hari yang ceria.But one day i feel somthing lose in my life.Aku betul2 terasa sunyi.Tak ade suara dye nak buat joke dengan aku.Aku try deletekan perasaan aku 2 dengan buat benda yang aku suka but stay feel lose somthing.Aku mula merasakan sayang aku pada dye.Tapi keegoan dan dendam aku mengatasi segalanya.Kini aku sudah memasuki alam universiti.Orang selalu cakap dah masuk u jumpa r seseorang yang special.Tapi aku tetap sendiri.Mungkin ini padahnya.Dye pun sudah hepy dengan life sekarang nie.I hope he forgive me.........

Friday, 19 August 2011

Cinta Muka Buku - Najwa Latif


Facebook kalau ditranslatekan kepada bahasa Melayu adalah bermakna muka buku. Dan Najwa Latiff memang bijak menghasilkan satu lagu yang sangat catchy berdasarkan Facebook. Lagu yang bertajuk “Cinta Muka Buku” ini dicipta oleh Najwa dan kakaknya. Respek babe.

Untuk anda yang tak tahu, Najwa Latiff dulu hanya sekadar suka-suka upload video dirinya sendiri bermain gitar di dalam kereta ke YouTube. Sekarang ini dia sudah popular mengalahkan penyanyi-penyanyi baru yang lain. Kesimpulannya ialah kalau anda ada bakat, kemahuan dan usaha, impian anda akan menjadi kenyataan.

Tahniah kepada Najwa Latiff atas kelahiran Cinta Muka Buku ini. Good luck and all the best untuk masa hadapan anda.

Thursday, 18 August 2011

Majlis Bukak Pose

Mmg malas nak pg majlis berbuke bsama TIMBALAN MENTERI PENGAJIAN TINGGI kat dsg.Sudah lah mlm 2 ade test CTU.Adoiii.Mmg tension sikit.menjalani kehidupan sbg student part 1 mmg meletihkan.Mujur komander2 BPC ok daripada komander2 ko lain.Ade jugak ye orang yang perasaan dirinya ye hencem sangat.Aku paling ANTI dengan mamat komander ni.Bajek hencem.Sudah ade makwe buat lar ade makwe dah.Ini tidak.Nak jugak pasang spare.Memang aku anti sampai graduate lar.heheheh.Padan muka.Tak dinafikan abang2 komander kesatria negara hencem..hahahah.Aku paling minat ngn sorang mamat but minat je.tak lar sampai nak ubah STATUS yang terulung nie.hahaha.Lepas habis solat magrib,aku n the geng pun kluar dri dewan nak isi perut yang sememang sentiasa lapar.Sudah lar tak sedap tapi telan jugak coz nak g jawab test.Adoyaiiii.test nie 1 hal lg.soalan dye memang agak2 mencabar bg orang tak study like me.hahaha.But alhamdulilah.Boleh jugak aku menjawab ye.Dah lepas habis test aku ajak member2 minum bubble.Bez sangat2.Hidup ini tak akan hepy without Bubble T.hehehee

Sunday, 14 August 2011

Dunia Tanpa Jurutera


Kejuruteraan ialah salah satu aplikasi sains untuk memenuhi keperluan dan kehendak manusia. Kejuruteraan menggabungkan pengetahuan, matematik, dan pengalaman untuk mereka bentuk sesuatu objek atau proses. Pengamal kejuruteraan profesional dipanggil jurutera.
Tugas-tugas jurutera dalam bidang masing-masing.
Kejuruteraan elektrik : Bidang kejuruteraan yang mengkaji dan menggunakan ilmu elektrik, elektronik dan keelektromagnetan.
Kejuruteraan awam : Bidang kejuruteraan yang merangkumi aspek-aspek pembinaan dan pembangunan, sama ada dalam pembuatan jalan, bangunan, sistem perparitan, pengawalan banjir serta trafik dan lain-lain.
Kejuruteraan mekanikal : Bidang kejuruteraan yang berkaitan dengan asas mekanikal. Ia merupakan penggunaan prinsip fizik untuk menganalisis, mencipta, membuat dan menyelenggara mesin dan barangan berguna. Ia memerlukan pemahaman kukuh konsep-konsep asas yang merangkumi mekanik, kinematik, termodinamik dan tenaga.
s0 setiap jurutera ada tugas masing-masing dan cuba bayangkan dunia ini tiada jurutera.
Dunia Tanpa Jurutera Awam

Dunia Tanpa Jurutera Telekomunikasi

Dunia Tanpa Jurutera Komputer

Dunia Tanpa Jurutera Elektronik

Dunia Tanpa Jurutera Mekanikal


Tiadalah "TEKNOLOGI" tanpa jurutera
*saje2 je buat entry nie*
*sharing is caring*

Sunday, 7 August 2011

Cs110E "budyz"

Assalam,,,,

begitu lame tidak menjenguk blog,,,Bz katekan..hahahaha..kini kehidupan ku sbgai MAHASISWA sudah pn bermula..sudah 2 bulan dengan selamat ye aq menjalani khidupan baru aq ini..walaupun UiTM nie dlam area rumah  aq tp HOMeSICK aq tetap menebal..hahahhaa.. bez jugak stay kt cnie..dapt kawan2 bru..yg pling pntg classmate aq mmg gempak




nie lah warga classmate aq yg GILER + POYO2=STILL BEZ
kulit muke aq pn makin lme mkin gelap..cuaca kt cnie panas jgk wlaupun dkelilingi ngn utan,,UiTm Khazanah Alam is the bez,,chayok2... :-) ...group CS110 mmg bez..dri part 2 untill part 5 mmg sportng giler..last wek ade family day untuk group cs..syok abes..aq tak join pn game2 yg disediakn..tp snap2 ttp ade..hahahah,,stakt disini sje lah coretan aq at life UiTM,,tulat2 aq continue balik...

Tata


~ wanie ~
ASSALAM

Ku menunggu, ku menunggu
Kau hadir dengn secepat mungkin
kerna ku sudah penat menunggui kamu
Ku kan di sini
Untuk menunggui kamu

Harapanku
Ku berharap ku kn dapat apa yg kumahu
Saat itulah saat yang paling SYOK giler
kerna ku dapat continue study ini

Haruskah ku bilang hepy
Hati risau dengan gusar
penantianku cukup panjang
Ku tetap menunggu

cehhhhhhh,,sjk ble plk aq jd komposer nie..hahahah..nie hasil ye smse aq dok mgadap lappy smbil menghitung minit nak ke pkol 12 PM..gabra giler td nak tgk rsult..mle2 aq dok pjam mate dan "CHACKKK "..tak kuar jugk rsult nie..ishyy wat suspense aje..tggu 5 mnit jgk ye ar nak bkak link 2...alhamdlla akhirya berjaya jgak aq bkak..dan ape yang tertera adalah,,,,,,
TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:
KOD PROGRAM
:
E2810 
NAMA PROGRAM PENGAJIAN
:
DIPLOMA SAINS KOMPUTER
IPTA
:
UiTM - UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM)
URL SURAT TAWARAN
:
Pihak IPTA akan mengeluarkan surat tawaran kepada calon yang berjaya mulai 07 Mei 2011 (Sabtu) 

 











     wait me !!!!!!!!!<3

()

CHOICES


ASSALAM 
Actually, tempat kita nak belajar seperti universiti atau kolej hanyalah menyumbang bawah dari 20% dari pencapaian kita. Selebihnya adalah dari ini inisiatif kita termasuklah 'nasib'. Kalau usaha plus nasib plus minat plus rezeki kita tu baik, maka, gempak lah result kita. Kalau tak, memang tak ah.
Secara simplenya, Pra-Universiti = Tamhidi = Asasi = Foundation = Matrikulasi = Form 6. Most of them adalah A level yang kita mungkin tak boleh guna langsung untuk dapatkan pekerjaan. So, macam mana nak bezakan antara mereka semua? Senang je:

MATRIX
1.Under kerajaan - Tak perlu bayar. Siap dapat elaun lagi. (Pro)
2.Nak masuk susah (Contra)
3.Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
4.Subject yang compact dan pembelajaran yang laju (Contra)
5.Kurang praktikal (Contra)
6.Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
7.Matrik, korang dapat 3.5 pun belum tentu boleh pergi jauh. (Super Contra)
8.Lepasan Matrik tak boleh di gunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

ASASI/FOUNDATION
1.Kalau under IPTS, kena bayar sendiri / Biasiswa. Loan or Pinjaman PTPTN dan MARA mostly not available. (Contra)
2.Nak masuk susah (Contra)
3.Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
4.Kurang praktikal (Contra)
5.Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
6.Kalau lulus, tempat / course (kos) untuk degree lebih terjamin berbanding Matrik. (Pro)
7.Sijil Asasi / Foundation tak boleh digunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

DIPLOMA
1.Masa pembelajaran yang panjang - Mostly 3 hingga 4 tahun. Tapi sambung degree dengan hanya 2 tahun. (Not so contra)
2.Lebih praktikal dari Asasi dan Matrik dan Form 6 etc. (Pro)
3.Lebih peluang kerja - Matrik + Ijazah vs Diploma + Ijazah, Diploma + Ijazah akan menang. (Pro)
4.Ilmu lebih banyak dari Asasi dan Matrik - Diploma, kadang-kadang minor course lagi banyak dari major. (Pro)
5.Pembelajaran lebih relax. (Pro)
6.Mungkin melekakan. (Contra)
7.Diploma boleh di gunakan untuk dapatkan pekerjaan tak seperti Matrik dan Asasi.

TAHMIDI (USIM shj)
1.Ini yang orang paling tak tahu maksudnya. Tapi ianya sama macam matrikulasi dan asasi. Tapi khas untuk lepasan sekolah agama sahaja mungkin.
2.Perlu power bahasa arab.

FORM6
1.Tempoh pengajian yang singkat (Pro)
2.Pembelajaran yang sukar, cepat dan compact. (Contra)
3.Kalo score 4 flat dalam kelas aliran sains, sure boleh masuk apa course sains yang korang nak. (Super Pro)
4.Nak fly ke mana-mana pun tak der hal bila result 3.5 science stream. MARA sure sayang korang. (Super Pro)
5.STPM adalah peperiksaan yang paling sukar di asia. (Pro? Contra?)
6.STPM candidates akan sentiasa di dahului berbanding Matrik. (Pro)
7.STPM science stream, korang dapat pointer dalam 2.75 pun korang mungkin dah boleh kalahkan matrik yang pointer 3.2-3.4 (Pro).

SIJIL
1.Pra- U (Contra)
2.Sijil boleh di gunakan untuk mendapatkan pekerjaan. Tak seperti Asasi, Foundation dan Matrik. (Pro)
3.Tempoh pengajian yang lama. Ambil sijil dalam 3 tahun, then kalau nak sambung Diploma dalam 2 or 1 1/2 tahun. Then sambung degree 2-3 tahun. Tempoh pengajian 6 tahun minima. (Contra)
4.Sesuai untuk orang yang nak masuk dalam bidang yang baru. Contohnya, korang kelas science then korang nak cebur dalam bidang Account, korang patut ambil Sijil Account.
5.Aku tak rekomen korang ambil Sijil

~ wanie~

UPU

                                                       ASSALAM

aq mulakan catatan ku pd kli nie dgn ade ye persaan "JELEZ" trhadap member2 seangkatn dgn ku.nak thu knpe???diowg dpt twrn tmudga mcm2,,,,ade ye dgn kplsm ar.tak lpe jgk ngn spa...nak ckp aq nie tak mohn,,aq mohn..tp nseb btol2 tak myebelahi aq.cedihhh sgt2.

Ade pic

TIBA-TIBA
aq teringt dgn permohnn upu..

PILIHAN PROGRAM PEGAJIAN IPTA MENGIKUT KEUTAMAAN

PILIHAN 1 : UNIMAP (KEJ KOMPUTER)
PILIHAN 2 : UITM (KEJ AWAM)
PILIHAN 3 : UITM (SAINS GEOMATIK SUMBER ALAM)
PILIHAN 4 : UITM (SAINS KOMPUTER)
PILIHAN 5 : UTM (KEJ AWAM)
PILIHAN 6 : UMP (SAINS KOMPUTER)
PILIHAN 7 : UITM (KEJ AWAM)
PILIHAN 8 :UITM (SAINS GEOMATIK)

harap2 ar aq dpt couse kej kompter..mnat2 sgt ar.menghtung arie jgk ar na taw dpt mne2.mak aq pn smpai tkjut ble dpt taw aq mntk yg unimp 2...bkn ye pe,tak bg aq dok jauh2,,,ADOYAIII



~wanie~

Kehilangan kucingku

ASSALAM
Dah 3 arie kcing aq tak blik,,,cedihhh ye.sOb3...spe ar yg sggup bek kcing aq 2 or dye da mti???ohh nO.ta sggup aq.
rindw gler2 kt babuji.kcing aq nme dye babuji.wne itm2 perang..kt mne ar dye skunk.dah 3 arie jgak ar mak dye skit.
rnduw kt ank dye 2.puas dah cri tp tak jmpe2 lg,,,whre are u babuji????






~ wanie ~

Tension!!!

ASSALAM
28.4 nie matrik da bwk kluar snrai studnt yg lyk,,,ade ke tak ar me aq dlm snrai  2 (perasaan :brdebar2).klo nak ikt kn reslt cukp2 mkn aje.tak ar trlalu cmrlg sgt.bolh ar dkatgrikn kn dlm group yg midle2 aje.tp klo lh dpt(AMIN),aq nak msuk kw???runsing2.takot tak lh na bawk plk,,,isy.msm mne nie??yg mktb 2 dah lps tmudga ye.aq tak kesh sgt yg 2 sbb aq mmg ta mnat na jd ckgu.aq chOw dlu..nak gie mkn,dpt jgk rlease kn tnsion nie



~ wanie ~